De Yucelmethode

De Yucelmethode.

Vorige week ben ik naar een workshop geweest waar ik getraind ben om te werken met de Yucelmethode. "De Yucelmethode beoogt de eigen kracht en veerkracht van mensen en systemen op een beeldende, concrete manier aan te spreken. Zonder de illusie te wekken dat dit alleen de oplossing brengt", Mehmet Yucel en Jos Dröes.

De methode ziet er op het gezicht makkelijker uit dan dat het is. Wat zijn hulpbronnen en wat is nu het probleem? Het nodigt me uit om mensen te laten nadenken over het stukje zelf oplossend vermogen. Doordat hulpbronnen en problemen visueel gemaakt wordt, ervaren mensen dit als inzicht gevend en wordt dit ook als confronterend ervaren. Ze zien wat ze zelf kunnen doen. Welke hulpbronnen ze kunnen aanspreken om problemen te verminderen. Dit geeft inzicht en houvast.

de yucelmethode