Degas

Lichaamsgerichte therapie is een vorm van psychotherapie die zich richt op het gebruik van het lichaam als ingang voor de behandeling van psychologische en emotionele problemen.
Het is een holistische benadering die het lichaam en de geest als één geheel ziet en zich richt op het bevorderen van de gezondheid en het welzijn van de cliënt door middel van het werken met het lichaam. Het vergroten van lichaamsbewustzijn kan op verschillende manieren bijdragen aan ons welzijn. Hieronder staan enkele redenen waarom het vergroten van lichaamsbewustzijn goed kan zijn:
Stressvermindering: Lichaamsbewustzijn kan helpen om te ontspannen en stress te verminderen door ons te helpen de signalen van spanning en stress in ons lichaam op te merken en hierop te reageren. Door regelmatig te oefenen en ons meer bewust te worden van ons lichaam, kunnen we beter in staat zijn om spanning te verminderen en ons te ontspannen.
Emotionele regulatie: Lichaamsbewustzijn kan ons helpen om onze emoties beter te begrijpen en te reguleren. Door ons bewuster te worden van onze emoties en hoe deze zich manifesteren in ons lichaam, kunnen we beter in staat zijn om onze emoties te beheersen en te reguleren.
Verbeterde lichaamshouding en balans: Lichaamsbewustzijn kan ons helpen om ons bewust te worden van onze lichaamshouding en ons te helpen deze te verbeteren. Door onze houding te verbeteren en ons lichaam in balans te brengen, kunnen we pijn en blessures voorkomen en ons lichaam gezonder en sterker maken.
Verhoogde vitaliteit: Lichaamsbewustzijn kan ons helpen om ons energieker en vitaler te voelen door ons te helpen de signalen van ons lichaam op te merken en hierop te reageren. Door ons bewust te worden van hoe ons lichaam reageert op verschillende activiteiten en situaties, kunnen we beter voor ons lichaam zorgen en ons energieniveau verhogen.

Kortom, lichaamsbewustzijn kan ons helpen ons welzijn te verbeteren door ons te helpen ontspannen, onze emoties te reguleren, onze lichaamshouding en balans te verbeteren en ons energieniveau te verhogen.